LINKIT

Ruotsia ammattiin netissä » LINKIT

Hyödyllisiä linkkejä ruotsin opiskeluun, var så goda!

 1. Ready-Study-Go-Ahead! on EU:n tukema nettiopiskelumateriaali ammattiin opiskeleville. Ruotsin kielen matskuista löytyy arkielämän tilanteita ja autoalan sanastoa.
 2. Kuuntele arkielämän tilanteita ruotsiksi Pohjola-Nordenin sivuilla.
 3. Kuuntele ja toista perässä arkielämän fraaseja Quizletissa.
 4. Europassi kokoaa osaamisen, työkokemuksen, opinnot ja tutkinnot selkeäksi kokonaisuudeksi. Käytä Europassia, kun haet työ- tai opiskelupaikkaa tai etsit osaavia työntekijöitä.
 5. Helsingin seudun julkisesta liikenteestä ja sen asiakaspalvelusta saa selkokielisesti tietoa sivuilta Helsingforsregionen.fi.
 6. Ruotsinkielisten amisten yhteistuotoksena tuotettuja videomateriaaleja eri ammateista. Hyvää sanastoa ja suomenruotsalaisten murteiden kirjoa. Löydätkö oman alasi? Yrken.substans.fi
 7. Kim Länsi-Uudenmaan ammattiopistosta opiskelee ajoneuvoasentajaksi ja kertoo opinnoistaan Vetamixin sivuilla. Kirjoita itsellesi muistiinpanoina sisältö/sanat/ asiat suomeksi, joita ymmärsit.
 8. Lexin on ruotsalainen nettisivu, jossa voi harjoitella kielen eri osa-alueita. Katso ja kuuntele videoilta arkielämän tilanteita ja käytä kattavia sanalistoja kielten opiskeluun.
 • Ohje: Klikkaa BILDER OCH FILMER-osiota.
 • Valitse kieli SPRÅK-kohdasta (valitse svenska).
 • Valitse animationsteman (videot) tai bildteman (kuvat)

 

Yhteiseen tuottamiseen:

 1. www.wikispaces.com
 2. OneDrive
 3. Fronter

 

Yhteydenpitoon ja ohjaukseen tarpeen mukaan myös:

Facebook tai muu sosiaalisen median alusta.

Päivitetty: 04.04.2016