Opiskeluprosessi

Tunnista taitosi » Opiskeluprosessi

Tämä työssäoppimisjaksoon liittyvä Tunnista taitosi -tehtävä auttaa sinua näkemään, miten ammattitaitovaatimukset toteutuvat omassa työssäoppimispaikassasi. Tunnista taitosi -tehtävä auttaa ammattiosaamisen näytön tai tutkintotilaisuuden suunnitelman tekemisessä ja ammattiosaamisen näytön/tutkintotilaisuuden itsearvioinnissa. Tehtävän avulla opit tarkastelemaan työtehtäviä teorian kautta.

vauva1

Ennen työssäoppimisjakson alkua osallistut työssäoppimisinfoon. Infossa käydään läpi tulevan työssäoppimisen käytännön asiat ja annetaan ohjeet Tunnista taitosi -tehtävään. Työssäoppimisen aikana teet kuvauksen jostakin työtehtävästäsi ja liität siihen ammattitaidon arviointikriteereitä. Näitä kuvauksia teet yhteistyössä muiden työssäoppimassa olevien opiskelijoiden kanssa ja työssäoppimista ohjaava opettaja ja työpaikkaohjaaja ovat tukena. Tehtävää varten opiskelijat jaetaan pienryhmiin, joiden kautta pääset tutustumaan erilaisiin työpaikkoihin ja työtehtäviin niissä.

Työssäoppimista ohjaava opettaja on yhteydessä sinuun ja työpaikkaohjaajaasi työssäoppimisjakson aikana tarpeen mukaan. Yhteydenpito voi tapahtua työpaikkakäynteinä ja/tai mobiilisovellusten avulla esimerkiksi videopuheluina ja chattiohjelmilla. Myös opiskelijat voivat olla toisiinsa yhteydessä mobiilisovellusten avulla ja keskustella kysymyksiä herättävistä aiheista ja ammattitaitovaatimuksista.

Päivitetty: 24.07.2016