Tunnista taitosi -tehtävä

Tunnista taitosi » Tunnista taitosi -tehtävä

Tunnista taitosi -tehtävän tarkoituksena on auttaa ymmärtämään, miten ammattitaitovaatimukset ilmenevät työssäoppimispaikassasi ja auttaa ammattiosaamisen näytön tai tutkintotilaisuuden suunnitelman tekemisessä ja ammattiosaamisen näytön/tutkintotilaisuuden arvioinnissa.

1) Valitse jokin päivittäinen työtehtävä työssoppimispaikallasi. Kuvaa sitä  sähköiseen mindmap-työkaluun, esimerkiksi Padletiin. Kuvaus voi olla kirjallinen, video, valokuva, äänitiedosto, piirros tai sarjakuva. Muista tarkistaa/hankkia tarvittaessa luvat kuvien tai videoiden ottamiseen ja  käyttöön. Tästä voit lukea kuvausluvista ja tästä tulostaa Varian kuvausluvan. Jos käytät valmiita kuvia, tarkista että niiden käyttäminen on sallittua. Vapaasti käytettäviä kuvia voit hakea esimerkiksi täältä.

2) Merkitse sitten perustellen, mitkä ammattitaitovaatimusten arviointikriteerit kyseisessä tilanteessa toteutuvat. Arviointikriteereitä voi merkitä myös numeroilla. Kommenteissa tulee näkyä sen kirjoittaja.

3) Tutustu oman pienryhmäsi tehtäviin ja lisää arviointikriteereitä, jos havaitset sellaisia, joita kyseisessä tilanteessa voisi vielä näyttää.

Voit täydentää ammattiosaamisen näytön / tutkintotilaisuuden suunnitelmaa tehtävistä nousseilla ideoilla.

Katso tästä esimerkki Tunnista taitosi -tehtävästä, joka on tehty sosiaali- ja terveysalan perustutukinnon Kuntoutumisen tukeminen - tutkinnonosasta.

Päivitetty: 24.07.2016